Hafta sonlarında da çalışıyorum. Hafta sonu çalışmam hayırlı mı?

Anasayfa » Ana Sayfa » Aile İlişkileri » Hafta sonlarında da çalışıyorum. Hafta sonu çalışmam hayırlı mı?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Hafta sonlarında da çalışıyorum. Hafta sonu çalışmam hayırlı mı?

Es selâmu aleykum ve rahmetullâhi ve berekâtuhu. (Ve aleykum selâm ve rahmetullâhi ve berekâtuhu.)

Sevgili Efendimiz! Ben Stutgart’tan bir öğrencinizim. Efendimiz! Ben 3 çocuk babasıyım. Benim soru şöyle: Efendimiz! Ben normal çalışıyorum. Ayrıca hafta sonu da çalışıyorum. Ve bu yüzden çocuklarıma ve eşime fazla zaman ayıramıyorum. Benim bu çalışma konusunda ne yapmam lâzım? Benim ayrıca hafta sonu çalışmam hayırlı mı? Ailem için dua eder misiniz?

Hafta sonu çalışmak yerine bir süre ailenizle beraber olsanız. Siz de onların ibadetlerine iştirak etseniz. Baba olarak onlara namaz kıldırsanız. Perşembe günleri oruç tutsanız. Siz de onlarla beraber zikir yapsanız. Aileniz için ne kadar büyük bir mutluluk olur, biliyor musunuz sevgili kardeşim? Bir süre bunu deneyin. Meselâ hafta tatillerinde çalışmaktan 1 ay veya 2 hafta vazgeçin. Bir deneyin. Eğer o günlerinizi ibadetle geçirirseniz çok mutlu olacağınız bir zaman parçasını yaşayacağınızı mutlak olarak düşünüyorum. Allah razı olsun.

“Ellerinizden hürmetle öperim, sevgili Efendimiz! Es selâmu aleykum ve rahmetullâhi ve berekâtuhu.” (Ve aleykum selâm ve rahmetullâhi ve berekâtuhu.) Ve son sualimize ulaşıyoruz.

Benzer konular