Ben Allah'a ulaşmayı şimdi duydum ve diledim. Tövbeyi de yaptım. Bundan sonra bende neler değişir? Ben bu değişiklikleri hisseder miyim?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Ben Allah'a ulaşmayı şimdi duydum ve diledim. Tövbeyi de yaptım. Bundan sonra bende neler değişir? Ben bu değişiklikleri hisseder miyim?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ben Allah'a ulaşmayı şimdi duydum ve diledim. Tövbeyi de yaptım. Bundan sonra bende neler değişir? Ben bu değişiklikleri hisseder miyim?

Allah'a ulaşmayı dilemek Allah'ın temel emridir. Bu değişikliği dileyen kişi hedefine ulaşmak istiyorsa mutlaka boy abdesti alacak, hacet namazını kılacak ve mürşidini Allah'tan soracaktır. Allah'ın kendisine gösterdiği mürşide veya o mürşidin bir vekiline ulaşıp, tâbî olmadıkça o kişinin ruhunun Allah'a ulaşması mümkün olmaz. Mutlaka bunu gerçekleştirmek mecburiyetindedir. Peki, farz mı? Evet farz. Allahû Tealâ, Allah'a ulaşmayı dilemeyi de mürşide tâbiiyeti de ruhun Allah'a ulaşmasını da fizik bedenin teslimini de nefsin teslimini de iradenin teslimini de Kur'ân-ı Kerim’de farz kılmış. Ama kişi hepsini yapmazsa cehenneme mi girer? Olur mu?

Allahû Tealâ daha Allah'a ulaşmayı dilediği anda o kişiyi 1. kat cennetin sahibi yapıyor. Mürşidine tâbî olduğu gün 2. kat cennetin sahibi. Ruhu vücudundan ayrılıyor, ruh Allah'a ulaşıyor. Kişi 3. kat cennetin sahibi. Buraya kadarını Allahû Tealâ herkese hak olarak veriyor. İfadesi aynen şöyle:
 
“Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor Allahû Tealâ.
 
42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


Öyleyse Allahû Tealâ’nın o kişinin ruhunu Kendisine ulaştırması, Allah tarafından verilmiş bir söz ve sözünü tutmaması mümkün değil tabiatıyla. Ne olur? Herkes 3. kat cennetin sahibi olabilir. Kim hacet namazını kılar, Allah'tan mürşidini sorar ve o mürşide gidip, tâbî olursa o kişinin ruhunu Allah, mutlaka Kendine ulaştırır ve bu onun 3. kat cennete girmesini temin eder. Allah'a ulaşmayı dileyip ölseydi, 1. kat cennetin sahibi olan bu kişi, mürşidine tâbî olup da ölünce 2. kat cennetin sahibi olur. O, oradan sonra da yaşıyor. Ruhunu Allah'a ulaştırdı; 3. kat cennetin sahibi olur.

Bütün insanlar için Allahû Tealâ kapıları ardına kadar açmış. Herkesi cennetine davet ediyor. Bu kadar kolay sevgili kardeşlerim! Bu kadar basit. Allahû Tealâ insanları o kadar çok seviyor ki; sadece onlara ruhundan faydalanmayı nasip etmiş Allahû Tealâ. İnsanlara, bütün insanlara, insan adı verdiğimiz bütün insanlara Allahû Tealâ ruhundan üfürüyor. Bu, Allah'ın çok büyük bir ni'meti sevgili kardeşlerimiz!

Allah razı olsun.

Benzer konular